Skulpturlandskap Nordland på timeplanen

Elever 1 - Klikk for stort bilde NNKS

Elever i syv kommuner i fylket har vært ute og opplevd kunstgalleriet uten vegger og tak.

Nordnorsk kunstnersenter står bak prosjektet som er et tilbud fra Den Kulturelle Skolesekken. Det er elever på 5.-7. trinn i Flakstad, Moskenes, Vågan, Rødøy, Leirfjord, Alstahaug og Dønna som har deltatt i prosjektet.

Elevene har vært ute for å oppleve skulpturen i egen kommune og hatt verksted hvor de blant annet har laget gipsavstøpninger, drager og maleri.

-Ikke bare er dette et flott prosjekt hvor barna får oppleve kunst og natur, men man har klart å dra inn mange andre fag på en kreativ måte. Skulpturlandskap Nordland kan brukes til så  mangt og så er skulpturene tilgjengelig og gratis for alle å oppleve sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF).