Spørsmål før du starter

Her finner du svar på noen spørsmål du kan ha før du starter i Nettskolen i Nordland.

 

Hva er Nettskolen i Nordland?
Nettskolen i Nordland er en samling av nettstøtta opplæringstilbud innenfor videregående opplæring som Nordland fylkeskommune tilbyr gratis til sine innbyggere. Tilbudt styres og driftes gjennom fylkeskommunens utdanningsavdeling.   

Hvordan melder jeg meg på nettstøtta opplæring via Nettskolen i Nordland?
Hvordan du skal søke og få tilbud fra Nettskolen i Nordland, avhenger av hvilken brukergruppe du tilhører:

  • Voksne søker om voksenopplæring (i mange tilfeller via et karrieresenter i Nordland)
  • Lærlinger tar kontakt med et opplæringskontor eller fagopplæringen i fylkeskommunen
  • Elever ved en videregående skole kontakter skolens rådgiver

Se også punktet Hvordan søke? i menyen på dette nettstedet. 

Når kan jeg starte?
Nettskolen i Nordland har kontinuerlig opptak i de fleste fag. Det betyr at du kan start i Nettskolen i Nordland når det passer deg. Husk imidlertid at det kan ta litt tid å behandle søknaden din.

Må jeg kunne mye data før jeg begynner?
Nei, men det er en fordel om du kjenner litt til Internett, hvordan du bruker en nettleser, hvordan du bruker e-post, Skype, sosiale mediatjenester o.l. Du bør også kjenne litt til tekstbehandling (f.eks Word eller Writer). Det skader heller ikke om du har noen generelle ikt-kunnskaper.  

Hva trenger jeg av utstyr og programmer?
Du må ha tilgang til en PC og internettilgang. På PC-en må det være installert en nettleser (f.eks Internett Explorer, Opera, Firefox, Chrome...) og en tekstbehandler (f.eks Word eller Writer). I noen fag må du også ha et regnearkprogram (f.eks Excel eller Calc) installert eller andre spesielle programmer installert. Verktøyene til Google kan også brukes. Du må også ha oppretta en egen e-postadresse. Du får informasjon om dette når du starter opplæringen.  

Er det tidkrevende å studere på denne måten?
Du bør normalt regne med at det kreves like mye innsats å studere et fag på denne måte som om du gikk i vanlig skole. Du kan imidlertid regne med å arbeide litt mer effektivt med nettstøtta opplæring enn du vil gjøre i en vanlig klasse. Undervurder likevel ikke arbeidsbelastningen! Hvis du trenger å ta flere fag, kan det være fornuftig å starte med et eller to fag. Ser du at dette går svært godt kan du utvide fagkretsen etter hvert.

Hvor lang tid kan jeg bruke på et fag?
For å kunne ha elevstatus og få standpunktvurdering, må du være deltaker i et minimum antall uker i fagene. Antall uker varierer fra fag til fag.  

Hvis du er er privatist, er det ingen krav om hvor lang tid du må være med i et fag før du kan ta eksamen.  

Det er i prinsippet ingen begrensning på hvor lang tid du kan bruke på et fag, men vi anbefaler at de fleste fagene gjennomføres innenfor et år.   Avsluttning av fag skjer normalt i november/desember og mai/juni hvert år.

 

Publisert av Geir Hareide Hansen. Sist endret 08.02.2016
Fant du det du lette etter?