Oppstart i nettskolen

Her finner du svar på noen spørsmål du kan ha når du starter opp i Nettskolen i Nordland.

 

Hvordan kommer jeg i gang med nettstøtta opplæring?
Før du kan starte opplæringen, må søknaden din være mottatt, registrert og behandlet av fylkeskommunen. Dette vil normalt kunne ta fra 1 til 2 uker, men dersom du ber om realkompetansevurdering samtidig, kan behandlingstiden øke litt.

 

Hvis du er deltaker ved en skole eller i et studieverksted, vil personellet her orientere deg om hvordan du kommer i gang med opplæringen. I studieverkstedet får du også informasjon om brukernavn og passord (Feideidentitet) for å komme igang med opplæringen.

 

Feideidentiteten brukes til å logge på nettskolens læringsplattform It's Learning. Klikk på knappen "Logg på med Feide", velg tilhørighet (Nordland fylkeskommune) og skriv inn brukesnavn og passord du har fått oppgitt fra studieverkstedet. Aksepter brukerbetingelsene for Feide og It's Learning, og du er igang med din nettbaserte opplæring. Feideidentiteten brukes også for tilgang i Skoleportalen, der du blant annet får tilgang til Microsoft Office365.

 

Etter at du har logga deg på It's Learning, vil du se en liste over fagene du har tilgang til. Du kommer inn i et fag ved å klikke på fagnavnet i lista. Etter at faget er kommet opp, vil du ha en fagmeny til venstre i skjermbildet og den såkalte fagsiden midt på skjermen. På fagsiden og under menypunktet Viktig informasjon finner du informasjon om faget og opplæringa som du absolutt bør lese gjennom. 

 

Etter at nettlæreren i faget har fått informasjon om at du er deltaker i faget, vil vedkommende sende deg et velkomstbrev per e-post med ytterligere informasjon.  Hvis du fortsatt lurer på noe, kan du kontakte din nettlærer per telefon eller e-post.

 

Trenger jeg lærebøker og hvor finner jeg i så fall boklister?
De fleste fagene er lagt til rette for bruk av digitalisert læringsmateriell via NDLA. Læringsmateriellet er integrert i fagsidene på It's Learning i tillegg til andre ressurser og nettlærernes egne produksjoner (eks. opplæringsvideoer). I noen fag brukes det også lærebøker - informasjon om disse finner du under "Viktig informasjon" i fagmenyen. Lærebøker kan også brukes som supplement til det digitale læringsmateriellet.
 

 

 

Publisert av Geir Hareide Hansen. Sist endret 08.02.2016
Fant du det du lette etter?