Nedleggelse av studietilbud i Tromsø

23291.JPG - Klikk for stort bilde Ola Røe

Det er foreslått å legge ned en rekke utdanningsprogram ved Universitetet i Tromsø- Norges Arktiske universitet (UiT). Begrunnelsen er lave søkertall.

Landsdelsrådet for kultur er bekymret for at dette vil føre til en svekkelse av viktige kompetansemiljøer. Det er spesielt fag som drama/teater, kunst, arkeologi, og russlandsstudier rådet er bekymret for.

Flere av studietilbudene er de eneste av sitt slag på dette nivå i Nord-Norge. En nedleggelse vil føre til færre ressurspersoner med relevant kulturkompetanse i landsdelen. Dette har landsdelsrådet påpekt i et brev som er sent til universitetet og sentrale myndigheter.

Positiv fokus

- Landsdelen har allerede i dag utfordringer fordi våre unge kunstnere som utdanner seg andre steder ofte ikke returnerer. UiT burde heller bidra til tverrfaglige, nyskapende miljøer og nettverk slik at flere ønsker å virke i landsdelen. Det sier fylkesråd for kultur i Nordland og leder for landsdelsrådet Ingelin Noresjø (KrF). Fylkesråd Ingelin Noresjø - Klikk for stort bildeFylkesråd Ingelin Noresjø

Hun peker på at kulturfeltet bør løftes frem og studietilbudene bør markedsføres som en viktig og fremtidsrettet funksjon i en landsdel med behov for nye tanker, kreative miljøer og entreprenørskap.

Forslaget om å legge ned kulturfagene er ikke i samsvar med overordnede myndigheters ønske om å styrke de estetiske fagene i skolen.

Publisert av Susanne Forsland. Sist endret 29.11.2016 13:00