9485 elever tilbudt skoleplass

Merethe Schjem - Klikk for stort bildeMerethe Schjem Thor-Wiggo Skille Nær ni og et halvt tusen elever har fått tilbud om skoleplass. Nå må alle svare om de takker ja eller nei. Svarfrist er 13. juli.

Nær ni og et halvt tusen elever er tilbudt skoleplass på de 16 videregående skolene i Nordland. Det er noen flere tilbud om plass enn i fjor.

- Svarfrist er 13. juli kl. 23.59. Jeg oppfordrer alle til å sjekke hvilket tilbud de har fått, sier konstituert fylkesutdanningssjef Merethe Schjem.

Takket ja på forhånd

75 prosent av elevene har forhåndssvart da de søkte, at de takker ja til det de kommer inn på. Schjem vil likevel at alle sjekker hvilket tilbud de har fått.

- Logg inn på vigo.no. Der kan du sjekke hvilket tilbud du har fått. Du kan endre svaret fram til 13. juli, utdyper Merethe Schjem.

Nye muligheter

Noen takker nei på tilbudet de har fått, av mange årsaker som militærtjeneste, folkehøgskole, læreplass, eller at de ikke ønsker å gå skole fra høsten.

- 28 juli kjøres andre inntak. En ny sjanse for de som ikke har fått tilbud, og som står på venteliste til høyere ønsker.