Testing av sanntid

Nå jobbes det med å få på plass systemet som skal gi buss- og båtreisende i Nordland oppdatert avgangstid.
Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik og Thomas Ottoson i Consat Telematics, leverandøren av sanntidsystemet - Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik og Thomas Ottoson i Consat Telematics, leverandøren av sanntidsystemet Berit Stensland

I prosjektets første fase vil systemet komme på bybussene i Narvik, Bodø og Mo, samt fylkesvegferjesambandet Nesna-Levang, og riksvegferjesambandet Bodø-Moskenes

Det er selskapet Consat Telematics som er leverandør av systemet. De har nå vært på befaring i Bodø og gjør klar for testing av systemet.


Bedre reiseopplevelsen


- Sanntid er en veldig bra og viktig tjeneste. De reisende vil få oppdatert informasjon om når bussen eller båten faktisk går fra holdeplassen eller kaia, i tillegg vil de kunne se om det er noen forsinkelser, forteller fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).


Testperiode

I desember vil sanntid-systemet monteres i 4-5 busser for testing i Bodø. De reisende vil ikke merke noe til dette. I februar vil det komme skjermer inni disse bussene, samt lydopprop av holdeplasser. Når testperioden er over og systemet fungerer slik det skal, vil sanntidsystemet rulles videre ut. Det vil komme mer informasjon om dette når det nærmer seg.
 

Fant du det du lette etter?