Nytt bussystem i Mo i Rana

- Det nye systemet skal gjøre det enklere for folk å ta bussen.

Samferdselsråd Svein Eggesvik (Sp) og Linda V. Eide (Ap) klipper snora - Klikk for stort bildeSamferdselsråd Svein Eggesvik (Sp) og Linda V. Eide (Ap) klipper snora Morten Møkleby Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). Det nye bussystemet ble i dag markert i sentrum av Mo i Rana og både samferdselsråden, varaordfører Linda V. Eide (Ap) og Boreal Transport Nord AS var tilstede.

Effektivt bussystem

- Mo i Rana er landsdelens tredje største by og den trenger et effektivt system for de som reiser kollektivt. Det er det vi forsøker å få til med endringene som nå gjøres, sier samferdselsråd Eggesvik.


Rutesystemet er forenkla, og det er nå to gjennomgående busslinjer som betjener hele byen. Dermed bindes bydelene bedre sammen. Dette vil gjøre det lettere for den enkelte reisende å ta bussen. Også linjene mellom Mo og Mosjøen er styrket og antall avganger går fra to til fire på hverdager.


- Også betalingen på bussen gjøres enkelt og raskt. Reisende laster ned appen «Billett Nordland» og betaler bussturen med mobiltelefonen, forteller Eggesvik.


Nå er det to gjennomgående busslinjer i Mo i Rana - Klikk for stort bildeNå er det to gjennomgående busslinjer i Mo i Rana Morten Møkleby Bra for miljøet


Samferdselsråden sier at målet med det nye bussystemet er at flere og flere skal oppleve hvor enkelt det er å la bilen stå og reise kollektivt.


- At flere reiser sammen og ikke i hver sin bil øker fremkommeligheten for alle, og ikke minst: Det er bra for miljøet, påpeker han.


I Bodø ble bussystemet lagt om i 2012.


- Vi har hatt en formidabel økning i antall reisende i Bodø. Det håper vi også skal bli resultatet her på Mo, avslutter Eggesvik.

 

Les mer om det nye bussystemet i Mo i Rana.


 

Fant du det du lette etter?