Ny gang- og sykkelveg åpnet i Mosjøen

-  Mosjøen er rett og slett en sykkelby og en by for myke trafikanter.

Samferdselsråd Svein Eggesvik og ordfører i Vefsn kommune Jann-Arne Løvdahl åpner gang- og sykkelveg mellom Mattismoen – Øverøya  - Klikk for stort bildeSamferdselsråd Svein Eggesvik og ordfører i Vefsn kommune Jann-Arne Løvdahl åpner gang- og sykkelveg mellom Mattismoen – Øverøya Statens vegvesen ved Kjell Skjerve

Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). Nå er gang- og sykkelvegen mellom Mattismoen – Øverøya offisielt åpnet. 

Viktig for mange

- Dette er en gledens dag for mange. Den nye vegen er viktig skoleveg for barn og unge i området, men også for alle de som ønsker å komme seg bilfritt til utfartsområder på Vestersiden, sier samferdselsråd Eggesvik.

Samferdselsråden er sikker på at både syklister, joggere og folk på rulleski kommer til å ta den i bruk.

- Gang- og sykkelveger er en god investering. Vegen mellom Mattismoen og Øverøya er et godt tiltak for trafikksikkerheten og helsa,  i tillegg gir den oss en mer miljøvennlig og attraktiv by, mener Eggesvik.


21 millioner


Hele prosjektet har kostet totalt 21 millioner kroner. Dette inngår blant annet i prosjektet: 
•    1,2 km gang- og sykkelveg
•    Betongbru
•    Veglys 
•    Ny bussholdeplass med leskur og gatehelle


Mange har bidratt


Entreprenør Magne Opland AS har gjort jobben på den nye på gang- og sykkelvegen.

- Det er mange som har bidratt i prosjektet - Statens vegvesen, Vefsn kommune, entreprenør Magne Opland AS og ikke minst lokalbefolkningen har alle vært med på å få dette prosjektet vel i havn, avslutter fylkesråd Eggesvik.
 

Fant du det du lette etter?