Techno-geek på Hemnes

Bevilger 75 000 kroner til tekno-møteplass som viser vei mot fremtidens lokale arbeidsplasser.

- Nordland trenger å trekke til seg og beholde flere unge voksene, og det er viktig at kommunene legger til rette for dette. Derfor er det flott at Hemnes, som er en mindre kommune, ser mulighetene og er offensive i arbeidet med å gjøre det attraktivt for sine unge innbyggere å bo og arbeide i regionen,  sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) som på vegne av fylkesrådet bevilger 75 000 kroner til arrangementet.

Teknogeek finner sted i Aulaen og Hemneshallen på Hemnesberget den 13. oktober 2017. Arrangementet er knyttet til Gründeruka Helgeland og markedsføres sammen med den.

Arrangementet skal fungere som et møtested for skoleelever, gründere, næringsliv og andre som ønsker å forstå hvordan teknologien påvirker oss og hvilke nye muligheter den gir. Gjennom foredrag og formidling av ny og spennende teknologi ønsker prosjektet å motivere gründerspirer og skape interesse for framtidsretta kunnskap og næringer.

Teknogeek ble satt i gang som et prosjekt i Okstindan natur- og kulturpark, men er etterhvert blitt et stort samarbeidsprosjekt mellom flere aktører både i og utenfor Hemnes kommune, bl.a. gjennom ungdomsrådet i Hemnes, skolene i Hemnes, voksenopplæringa i Hemnes, Byregionprogammet Ranaregionen, Ranaregionen næringsforening, Rana Utviklingsselskap, Innovasjon Norge, Nord universitet, Væxt, Opplæringskontoret og næringsliv i regionen.

Fant du det du lette etter?