- Imponert over bykommunene

Mona Fagerås og ordfører i Fauske Jørn Stene diskuterer under tur på havnepromenaden. - Klikk for stort bildeMona Fagerås og ordfører i Fauske Jørn Stene diskuterer under tur på havnepromenaden. Det jobbes veldig bra rundt om i fylket for å utvikle by- og regionsentrene.

Det sier fylkesråd for næring og regional utvikling, Mona Fagerås (SV), som i forrige uke fikk en orientering om Fauske kommunes utviklingsarbeid. Fagerås ble under møtet kjent med kommunens satsinger på samferdsel, bysentrum og næringsutvikling. Fagerås likte det hun fikk høre.

Rundtur

Regional plan for by- og regionsenterpolitikk ble vedtatt i fylkestinget rett før jul i 2016. Fylkesråd for næring og regional utvikling, Mona Fagerås, har siden nyttår reist rundt i fylket for å møte de 10 bykommunene som denne planen har som nedslagsfelt (Brønnøy, Alstahaug, Vefsn, Sortland, Vågan, Rana, Vestvågøy, Narvik, Fauske og Bodø).

Fylkesråden ga allerede i begynnelsen av desember kommunene beskjed om at hun på nyåret ønsket å følge opp planen gjennom å bli kjent med hva den enkelte bykommunen selv ønsker å jobbe med, og hva fylkeskommunen kan bidra med i det videre arbeidet.

Skreddersøm og samarbeid

- Jeg er opptatt av at vi får til en god skreddersøm i oppfølgingen av de 10 regionsenterkommunene vi har i Nordland, sier Mona Fagerås.

- Godt samarbeid mellom fylkeskommunen og kommunen, og ikke minst kommunene imellom, er helt avgjørende for at vi skal få en god regional bypolitikk. En slik politikk legger grunnlaget for samhandling med næringslivet, sivilsamfunnet og forsknings- og undervisningssektoren. I bykommunene jobbes det nå med en rekke mindre og større prosjekter knyttet til den regionale planens handlingsprogram.

Glad for drahjelp

Ordfører i Fauske, Jørn Stene, mener fylkeskommunens initiativ med å videreutvikle byer og tettsteder i Nordland gjennom en regional plan er svært positivt.

- Her får kommunen god drahjelp og inspirasjon til å sette utviklingen av Fauske på agendaen, sier Stene.

 - Vi går inn i arbeidet med liv og lyst og inviterer nå kommunestyret til en diskusjon om hvordan det bør jobbe videre.

Ordføreren la ikke skjul på skuffelsen over at flytting av E6 utenfor Fauske sentrum ikke kom med i Nasjonal Transportplan. Det gode arbeidet Bodø kommune nå har gjort for å få sitt byutviklingsprosjekt på agandaen, inspirerer stort. - En forutsetning for å få en god sentrumsutvikling i framtia vil være å få E6 ut av sentrum. Derfor har vi kalt utviklingsprosjektet for Fauske for "Ny by-ny E6», med en hentydning til Bodøs spennende prosjekt «Ny by - ny flyplass»!

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø