250 000 kroner til godt bomiljø

Svolvær var nominert til prisen Attraktiv Stad i fjor. De andre nominerte var Mandal, Holmestrand, Jessheim og Kongsberg. Det var Kongsberg som stakk av med seieren den gang. Nå er det nye muligheter! - Klikk for stort bildeSvolvær var nominert til prisen Attraktiv Stad i fjor. De andre nominerte var Mandal, Holmestrand, Jessheim og Kongsberg. Det var Kongsberg som stakk av med seieren den gang. Nå er det nye muligheter! Erik Veigård Bor du i Norges beste by eller tettsted? Da kan du foreslå nettopp ditt hjemsted som kandidat til statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling - Attraktiv by. 

Det er Kommunal og moderniseringsdepartementet som står bak prisen Attraktiv by – statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling.  Prisen skal belønne planlegging og utvikling av byer som er bærekraftige økonomisk, sosialt og miljømessig. Målet å løfte fram de som klarer å se bolig, samferdsel, kollektivtransport og næringsutvikling i en sammenheng. Slik skapes trivsel, tilhørighet og et klimavennlig bomiljø.

- Det er uten tvil mange gode kandidater til prisen i Nordland, så her må nordlendingene kjenne sin besøkelsestid og sende inn forslag. Det vil være med på å skape begeistring og stolthet i kommunene, mener fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Grete Bang (Ap).

Hun legger til at fylkesrådet har som mål å skape et attraktivt Nordland med spennende og livskraftige lokalsamfunn. Det har de bidratt til blant annet gjennom sin mangeårige satsing på stedsutvikling hvor det er gitt tilskudd til kommunens investeringer i offentlige uterom.
 

Fylkesråden er forøvrig meget godt fornøyd med at rådgiver Heidi Ramsvik ved kultur- og miljøavdelingen i Nordland fylkeskommune er plukket ut til å sitte i juryen for prisen, som ellers teller blant annet Peter Butenschøn og Erling Dokk Holm (juryformann).

- Det viser at vi har et høyst oppegående fagmiljø hos oss på dette området, sier Grete Bang.
 

Prisen retter seg mot små, mellomstore og store byer. Det er ikke et kriterium at stedet har bystatsus, men man må kunne vise til bymessige kvaliteter. Prisen deles ut til en bestemt by, et mindre område innad i byen, eller et samarbeidsprosjekt mellom by og omland som fremmer bærekraftig utvikling.


Alle kan nominere kandidater. Det gjøres helt enkelt ved å skrive inn ditt forslag til hvilken by som er den mest attraktive på Facebook eller på blogg.regjeringen.no/attraktivby.


Nominasjonsfristen er 23. mars. Selve prisen deles ut i juni. Vinneren får 250.000 kroner i prispenger, et diplom og en plakett.


Prisen ”Attraktiv by” er en sammenslåing av to tidligere priser; Statens bymiljøpris og Attraktiv stad.

 

 

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø