Områdene i nord vokser

Tomas Norvoll - Klikk for stort bilde - Nordområdene vokser for hver dag, det understreker lederen for Nordnorsk råd, Tomas Norvoll (Ap).

Leder av Nordnorsk råd, Tomas Norvoll(Ap) og ordfører Jonni H. Solsvik (H), Andøy kommune - Klikk for stort bildeLeder av Nordnorsk råd, Tomas Norvoll(Ap) og ordfører Jonni H. Solsvik (H), Andøy kommune Geir Johnsen

I det ligger at aktiviteten i områdene Norge har nasjonale og sikkerhetsmessig ansvar for øker, også i takt med at polisen får mindre utstrekning.

-Det er svært viktig at vi ser helheten i Forsvarets oppgaver i de kolosale områdene Norge har ansvar for. Det dreier seg om overvåking av aktivitet, fiskeri, sjøtransport, beredskap og redning. Her spiller de maritime overvåkingsflyene, som i overskuelig framtid vil være Orion, en helt avgjørende rolle, understreker Norvoll.

Mye på spill

-Skal Forsvaret fortsatt være en viktig faktor i nord betyr det å være permanent tilstede og ikke på gjesteopptreden. Derfor er også Ramsund orlogsstasjon som forsyningsbase til Sjøforsvaret i Nord-Norge viktig, sier han.

Tomas Norvoll og ordføreren i Andøy oppsummerer sitt møte fredag på denne måten:

 

Fant du det du lette etter?