Vil løfte Træna

Fylkesråd for økonomi/næring Knut Petter Torgersen ønsker å bidra til vekst i opplevelsesnæringen på Træna - Klikk for stort bildeFylkesråd for økonomi/næring Knut Petter Torgersen ønsker å bidra til vekst i opplevelsesnæringen på Træna Trond-Erlend Willassen Opplevelsesnæringene på Træna får èn million kroner i drahjelp fra fylkesrådet.

I reiselivsmeldingen som kom før i år pekes det på at opplevelsesnæringen vokser raskt. Det gir vekstmuligheter i forhold til nye arbeidsplasser og lokal utvikling, ikke minst i mange distriktskommuner.

Juveler i utkanten

- Samtidig er tendensen at mens de unike opplevelsene og mest attraktive reisemålene ligger langt fra sentrale strøk, blir investeringene fortsatt konsentrert i byene. Denne problemstillingen rammer mange unike reiselivsmål i distriktene. Med bevilgningen til Træna ønsker vi å bidra til økt kompetanse og forståelse for hvordan man kan jobbe smart i forhold til destinasjons- og stedsutvikling. Det vil legge til rette for skaping av nye arbeidsplasser, sier fungerende fylkesråd for næring Knut Petter Torgersen (Ap).

Han tror resultatene fra prosjektet vil ha stor verdi for andre samfunn i en lignende situasjon.

Profesjonalisering

Prosjektet som Træna kommune får fylkeskommunal støtte til heter «Innovasjon og utvikling av Træna som destinasjon og samfunn». I prosjektet skal det jobbes med hvordan et lite samfunn som Træna kan få en mer profesjonalisert opplevelsesnæring, utvikle seg til en kvalitativ destinasjon og samtidig utvikle seg som et attraktiv bosted og innovativt samfunn.

Den lokale prosjektgruppa skal bestå av blant annet Træna kommune, Trænafestivalen, Salong Havbris, Træna Museum, grunneiere, Havfolkets Hus, turistkontor, Café Aloha med flere.

En regional/nasjonal prosjektgruppe er nedsatt og består av: Norsk Design og Arkitektursenter, Innovative Opplevelser, Kunnskapsparken Helgeland, Helgeland Museum og Varanger Museum.

Fant du det du lette etter?