Vil rekruttere Nordlands-bedrifter til EU-samarbeid

Prosjektleder i NHO Nordland Marianne Bahr (t.v) og fylkesråd for næring Mona Fagerås. - Klikk for stort bildeProsjektleder i NHO Nordland Marianne Bahr (t.v) og fylkesråd for næring Mona Fagerås. Trond-Erlend Willassen

Fylkesrådet bevilger 2,5 millioner til videre arbeid med å rekruttere bedrifter i Nordland til prosjekter i Horisont 2020, som er EUs rammeprogram for forskning og utvikling. 

Midlene fra fylkesrådet sikrer en fortsettelse av arbeidet som startet i  2014. Midlene bevilges til NHO Nordland, som står for det praktiske arbeidet, gjennom Næringslivets Horisont 2020-kontor.
 

Nordland har en vesentlig lavere FoU-aktivitet enn landsgjennomsnittet. Det gjelder både for Forskningsrådets programmer, i SkatteFUNN-ordningen, og i særdeleshet i EUs forskningsprogram.
 

- Næringslivets Horisont 2020-kontor er et av flere tiltak for styrke næringsliv og offentlig sektors konkurransekraft gjennom systematisk innovasjon. Dette er også i tråd med innovasjonsstrategien og ambisjoner for økt internasjonalisering, sier Mona Fagerås (SV), som er fylkesråd for næring.
 

Arbeidet så langt har ført til at det nå er minst 10 søknader i arbeid , der aktører i Nordland er med. Blant disse er Bodø kommunes utviklingsprosjekt, Bodø Smart City, som har blitt lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt. Ambisjonen er å sende inn søknad til EU for Bodø Smart City innen 2019.
 

- For å videreføre disse prosessene og legge til rette for flere gode samarbeidsprosjekter, er det viktig at Næringslivets H2020-kontor får fortsette sitt arbeid fram til 2019, sier Fagerås.
 

Prosjektleder i NHO Nordland, Marianne Bahr Simonsen, tilføyer at denne videreføringen gir bedriftene i Nordland en unik mulighet til utvikling og innovasjon i samarbeid med det europeiske markedet. 

- Jeg oppfordrer alle bedrifter som er nysgjerrig på hva dette kan si for deres bedrift, om å ta kontakt, sier hun.

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø