- Satser på forskning for næringslivet

Mona Fagerås - Klikk for stort bildeMona Fagerås Trond-Erlend Willassen

- Etableringen av SINTEF Helgeland er et offensivt og viktig steg for Helgeland, Nordland og Norge. 

Det sa fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV) under markeringen av at SINTEF Helgeland formelt er etablert.

Susanne Sand er daglig leder og Jack Ødegård fra SINTEF er styreleder i SINTEF Helgeland. (Foto: Una Sjørbotten)  - Klikk for stort bildeSusanne Sand er daglig leder og Jack Ødegård fra SINTEF er styreleder i SINTEF Helgeland. (Foto: Una Sjørbotten)

 

SINTEF, Nord universitet, Mo industripark og Kunnskapsparken Helgeland har sammen etablert selskapet. Fylkesråd Mona Fagerås gratulerte  alle partene med satsingen.

 

 

Teknologisk forskning er viktig for industriutvikling. Et slikt forskningsmiljø er viktig for at vi som region og land skal gå igjennom det grønne skiftet. Nå har næringslivet i regionen en unik mulighet til å være med å forme et slikt forskningsmiljø. Det er nå helt avgjørende at vi får til et godt samspill mellom forskning og næringsliv. Vi i Nordland fylkeskommune skal bidra så godt vi kan, lovet Fagerås i sitt innlegg.


Susanne Sand er daglig leder og Jack Ødegård fra SINTEF er styreleder i SINTEF Helgeland. Dette er personer som nå skal bygge opp et forskningsmiljø. Ambisjonene er 15-20 ansatte om fem år.

Fra åpningen. (Foto: Una Sjørbotten) - Klikk for stort bildeFra åpningen. (Foto: Una Sjørbotten)

 

 

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø