Ønsker samarbeid om fisketrappene i Vefsna

delegasjon.jpg - Klikk for stort bilde

Delegasjon fra Nordland i møte med Olje- og energidepartementet (OED) for å diskutere finansiering av fisketrapper i Vefsna.

 

Delegasjonen bestod av Ingelin Noresjø (KrF), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Jann-Arne Løvdahl, ordfører i Vefsn kommune, Harald Lie, ordfører i Hattfjelldal kommune og ordfører i Grane kommune Bjørn Ivar Lamo.
 

Oppfølging av Regional plan for Vefsna

Sammen med ordførerne møtte fylkesråden statssekretær Kjell-Børge Freiberg (FrP) i OED. Formålet med besøket var å diskutere finansiering for å få åpnet fisketrappene i Vefsna, og for å utarbeide en interkommunal plan for uttak av sand- og grus i vassdraget.

- Jeg synes vi hadde et positivt og konstruktivt møte med statssekretæren. Nå er det viktig at vi fortsetter å jobbe sammen for å følge opp de tiltakene vi har blitt enige om. En helhetlig forvaltning av vassdragets verdier vil ha stor betydning for fremtidig verdiskapning i regionen, sier fylkesråden.
 

Samarbeid om laksetrapper og interkommunal plan

Møte med statssekretæren kommer i etterkant av den vellykkede Vefsnakonferansen, som var et samarbeid mellom fylkeskommunen og Mosjøen- og omegn næringsselskap (MON). Konferansen omhandlet blant annet de mange mulighetene for fisketurisme og reiseliv langs elva og løftet frem behovet for samarbeid for å realisere mulighetene.

- Både laksetrapper og den interkommunale planen er viktige tiltak for å realisere verdiene i området og gi regionen flere bein å stå på. Vefsna er et nasjonalt laksevassdrag og Norge har et internasjonalt ansvar for å ta vare på den nordatlantiske villaksbestanden, sier Noresjø.

 

Fant du det du lette etter?