Vellykket vilt- og fiskesamling

Høst i fjellet - Klikk for stort bilde

Torsdag 8. til fredag 9. september arrangerte Nordland fylkeskommune forvaltningssamling for høstbart vilt og innlandfisk i Bodø. Det ble to veldig lærerike og interessante dager.

 

Nordland fylkeskommune takker alle deltakere, kursholdere og innledere som bidro til en vellykket samling!

Kurs i Hjorteviltregisteret

Torsdagen holdt Ane og Bodil fra Naturdata brukerkurs i Hjorteviltregisteret for deltakerne. Her fikk vi en grundig gjennomgang av teori, innlegging av data, praktisk bruk og innføring i fallviltmodulen i Hjorteviltregisteret. Vi fikk også en nyttig innføring den nye helsemodulen som er opprettet i forbindelse med oppdagelsen av Chronic Wasting Disease (CWD), eller skrantesjuke, på hjortevilt i Norge. Her skal prøver som tas i forbindelse med årets jakt og av fallvilt meldes inn.

 

Torsdag ettermiddag fikk interesserte omvisning på Salmon Center Bodø. Dagen ble avsluttet med en velsmakende og hyggelig vilt- og fiskemiddag på Bjørk restaurant.

 

Forvaltningssamling om vilt og innlandsfisk

Fredagen var det samling igjen, og tema for dagen var endrede forutsetninger for forvaltning av vilt og fisk, friluftsliv, jakt og fiske. Vi fikk høre mange lærerike og inspirerende innlegg om hvordan vi kan eller bør tilpasse oss endringer i bruk av utmarka, høstingstradisjoner, viltbestandenes levekår, lovverk og kunnskapsbehov. Alle innlegg som ble holdt er tilgjengelig i listen under. 

 

Fredagens foredrag

 

Fikk du ikke deltatt på kurs i Hjorteviltregisteret?

Seksjon for plan og miljø har i tillegg ekstra kurskompendier for bruk av Hjorteviltregisteret til dere som ikke fikk deltatt på samlingen. Ta kontakt med Mathea Nybakke på e-post matnyb@nfk.no hvis du trenger et kompendium!

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø