Tildeling av ekstra midler til statlig sikra friluftslivsområder

Bodøsjøen friluftsområde - Klikk for stort bildeBodøsjøen friluftsområde Susanne Forsland Tidligere i år fikk 17 tiltak i fylket innvilget til sammen 1,2 millioner. Nå har ytterligere 5 nye tiltak fått innvilget støtte på 378 000.

Samtlige av de fem søknadene som kom inn fikk innvilget støtte. Fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF) har tidligere gått ut og oppfordret kommunene til å få på plass en forvaltningsplan som kreves for å kunne søke på midler til statlig sikrede friluftsområder.

Formålet med denne tilskuddsordningen er å fremme friluftsaktivitet gjennom å tilrettelegge for bruk av naturen på en naturvennlig måte.

-Friluftsområdene våre er gratis for befolkningen å benytte seg av og med det et lavterskeltilbud som er med på å minske sosiale ulikheter. Det er derfor viktig at områdene blir tilrettelagt og ivaretatt på best mulig måte slik at de blir brukt til aktivitet som gir innskudd på helsekontoen sier Noresjø.

Hun ønsker å gi en særlig honnør til Vågan kommune, som ved bruk av denne ordningen får opp et nødvendig og tiltrengt servicehus i Friluftsvågen.

- Flere kommuner i Lofoten burde se til Vågan, og sørge for å gjøre seg "søkbare" for å dra nytte av disse flotte tilskuddsmidlene, og dermed bidra til bedre tilrettelegging for turismen i dette pressede området.

 

 

Disse fikk tilskudd

Søker

Friluftslivsområde

Tiltak

Innvilges inntil

Vågan kommune

Friluftsvågen (Børvågen)

Servicebygg

318 750

Gildeskål kommune

Kjellingstraumen

Vedlikehold

12 000

Bodø kommune

Soløyvatnet

Skilting av p-plass

7 875

Bodø kommune

Buholmen friluftsområde

Skilting og opparbeiding av p-plass

26 250

Bodø kommune

Saltstraumen Strømvik

Trafikkregulering

13 125

Sum

 

 

378 000

Fant du det du lette etter?