Skulpturlandskap Nordland i London

Ambassadør Mona Juul og fylkesråd Aase Refsnes - Klikk for stort bildeAmbassadør Mona Juul og fylkesråd Aase Refsnes Susanne Forsland - Dette var en flott mulighet til å promotere Skulpturlandskap Nordland til viktige aktører i utlandet.

Det sier Aase Refsnes (SV) fylkesråd for kultur, miljø og som nettopp har vært i London og markert 25 års jubileet og lanseringen av ny bok

Slående vakker

- Vi er glade over å kunne samarbeide med Nordland fylkeskommune i promoteringen av dette slående vakre skulpturprosjektet sa Mona Juul i sin velkomsttale.

Blant de inviterte var prosjektets kurator Maaretta Jaukkuri, initiativtaker Anne Katrine Dolven og kunstneren bak «Havmannen» i Rana Anthony Gormley. Samtlige var med i en kunstnersamtale under markeringen.

Må utnytte potensialet

Besøket er en del av den utenlandske markeringen av Skulpturlandskap Nordland i jubileumsåret. Berlin og Helsinki er blant byene som står på jubileumsprogrammet.

- Skulpturlandskap Nordland er et helt unikt kunstgalleri ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Selv om prosjektet har fått internasjonal oppmerksomhet gjennom de 25 årene det har eksistert har vi enda en jobb å gjøre for å utnytte potensialet galleriet har til fulle sier Refsnes.

 

 

 

Fant du det du lette etter?