Gledelige kulturnyheter

Fylkesråd Aase Refsnes (SV) - Klikk for stort bildeFylkesråd Aase Refsnes (SV) Susanne Forsland 3 millioner friske midler til kultur i 2018-budsjettet viser at fylkesrådet satser på kultur, selv i vanskelige tider.
 

-Penger kommer godt med til viktige satsninger i kulturarbeidet, men viser også at fylkesrådet ser hvor viktig kultur er for å skape levende og attraktive lokalsamfunn, sier fylkesråd Aase Refsnes (SV) og fortsetter:

- I trange tider er det viktig å påse at kulturbudsjettet ikke blir budsjett-taperen. Det har vi greid denne gangen. Gode kulturtilbud i nærheten av der folk bor er viktig både for livskvalitet og folkehelsen, sier Refsnes.

Valget om øke denne posten støtter godt oppunder Bodøs søknad om å bli Europeisk kulturhovedstad. 

-At landsdelen får en Europeisk kulturhovedstad, hvis Bodø når opp, vil få positive effekter både for Nordland og landsdelen, sier Refsnes

Hun understreker likevel at kulturløftet i Nordland er langt mer enn søknaden om å bli kulturhovedstad:

-Vi bidrar til kulturell aktivitet rundt i hele fylket, noe disse midlene vil være med å bidra til. Nå er vi i sluttfasen på et viktig og spennende arbeid med en ny 5-årig kulturstrategi, hvor midlene vil komme godt med, avslutter Aase Refsnes (SV).

Fant du det du lette etter?