Dronningen til KaviarFactory i Henningsvær 15.juli

IMG_2898 kopier - Klikk for stort bilde H.M. Dronning Sonja gjester KaviarFactory 15.juli i forbindelse med den offisielle markeringen av årets utstilling PAINTING OR NOT på KaviarFactory i Henningsvær.

Utstillingen består av 39 kunstnere fra hele verden. Den viser en bredde av nåtidige samtidskunstnere og ønsker å trekke linjer fra kunsthistorien fra 1960-tallet og frem til i dag.

- Vi setter umåtelig stor pris på Dronningens store interesse og engasjement for kunst og ikke minst for Skulpturlandskap Nordland som vi i 2015 mottok Norsk Kulturråds ærespris for. Dronningen åpnet det første kunstverket på Vega i 1992 og hun åpnet det siste verket som ble realisert på Træna i 2015, sier fylkesordfører Sonja A. Steen.

-Dronningen har ved besøk i fylket vårt vist stor interesse for kunstvirksomhet generelt. Senest i 2015 var Dronningen selv hovedutstiller ved Galleri Jennestads sommerutstilling på Sortland. Det er svært hyggelig at Dronningen nå ønsker å gjeste en av fylkets nyeste og mest spennende kunstarenaer, sier Steen.

Fakta om KaviarFactory:

råd 240 kopi - Klikk for stort bilde Det siste store tilfanget på kunstarenaen i Nordland er KaviarFactory, et visningssted for kunst i Henningsvær som er realisert og drevet av Venke Hoff. KaviarFactory har på svært kort tid fått renomme som et av de viktigste arenaene for visning av samtidskunst i Norge. http://www.kaviarfactory.com/

Informasjon til media om akkreditering:

Presse som ønsker å dekke arrangementet må søke om akkreditering innen 11. juli 2017. Det gjøres ved å kontakte kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik hos Fylkesmannen i Nordland på e-post: wigdis.korsvik@fylkesmannen.no.

Merk e-posten «Akkreditering 15. juli». Det vil bli sendt ut nærmere informasjon til de som ønsker å dekke arrangementet.

Fant du det du lette etter?