Kultur

KULTUR - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

dans

Nordland fylkeskommune inviterer alle kulturinteresserte, kommuner, kulturorganisasjoner og kulturaktører til å komme med forslag til kandidater til fylkes egne kulturpris. 

Fylkesrpd Aase Refsnes, Direktør Kulturrådet Kristin Danielsen, Kulturminister  Trine Skrei Grande, seksjonsleder Ole Jakob Furuset og ordfører Ida Pinnerød

I dag ble Kulturrådets hovedkontor for museumsseksjonen offisielt åpnet i fylkeshovedstaden.

Blyant og bok

Er du en skjønnlitterær forfatter med en idé til et bokprosjekt, men mangler tid til å gjennomføre ideen? Nå kan du søke arbeidsstipend på 100 000 kroner for å få frigjort tid. Søknadsfristen er 1. mars.

Aase Refsnes (i midten) var imponert over alle som bidro til forestillingen "Made in China"

- Wow, for en forestilling! Jeg er kjempestolt over hva Figurteateret og Musikk i Nordland har vært med å skape.

Henningsvær fyr

I et stjerneklart og vintermørkt Henningsvær lørdag ettermiddag åpnet Yoko Onos verks ONOCHORD.
Bilde: Yoko Ono, ONOCHORD (lighthouse),  2018. Collection of Yoko Ono © Yoko Ono.Photograph © John StenersenCourtesy of Faurschou Art Resources)

landsradet for kultur

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ønsker å opprette en nordnorsk filmkommisjon. Målet er bedre vilkår og lønnsomhet for filmbransjen i nord.

Skisse av det nye vernebygget over MS Finnmarken

- Nordland fylkeskommune har store forventninger til Museum Nord og Hurtigrutemuseet – at museet skal bidra til kunnskap om historie og samtid. Museet vil få en viktig rolle både lokalt, regionalt og internasjonalt.

Kristoffer Dolem med vinnerbildene


I forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25 års jubileum utlyste vi en fotokonkurranse. Vi oppfordret alle til å være med og til å tenke kreativt i møte med skulpturene.

Aase Refsnes på Stormen bibliotek

3 millioner friske midler til kultur i 2018-budsjettet viser at fylkesrådet satser på kultur, selv i vanskelige tider.

NORDICITE1-Nadine_M-A_ours_poisson_debout- FOTO Genevieve Therrien

I samarbeid med Figurteateret i Nordland har kompaniet Théâtre Incliné laget utviklet forestillingen Nordicité som de skal turnere landsdelen med.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse