Håper på gode vaner

- Gratis buss for studentene i Bodø skal gi gode reisevaner.
Studentleder Lars Jakob Hegge, fadderansvarlig Helen Thomassen og samferdselsråd Svein Eggesvik 1 - Klikk for stort bildeStudentleder Lars Jakob Hegge, fadderansvarlig Helen Thomassen og samferdselsråd Svein Eggesvik 1 Berit Stensland

Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

Velkommen til byen

- Vi ønsker å gi studentene en god velkomst både til byen og til kollektivtilbudet vårt, forteller samferdselsråden.

Det er i fadderperioden fra 15.- 25. august at Bodøstudentene busser gratis. Det eneste studentene trenger å gjøre er å vise gyldig studentbevis enten på app eller kort.

- Vi er veldig fornøyd med at fylkeskommunen legger til rette for studentene på denne måten. Det setter vi pris på, sier studentleder ved Nord Universitet Lars Jakob Hegge.

- Det er ikke hver dag det kommer så mange studenter til Bodø. Det skjer ting både ved universitetet på Mørkved og i sentrum. Gratis buss legger til rette for at studentene kan bli med på aktivitetene og bli kjent med byen, sier fadderansvarlig Helen Thomassen.

Gode vaner er ikke dyrt

- Håpet er jo at tilbudet bidrar til gode reisevaner. Vi ønsker rett og slett at flere skal reise kollektivt, sier Eggesvik.

- Å bruke bussen sparer jo både miljøet og lommeboka, mener studentleder Hegge.

Månedsprisen for studenter er 420 kroner. Både studentleder og fadderansvarlig mener at månedsprisen for studenter er bra, også for deres lommebok.

- Jeg tar bussen to ganger om dagen, og prisen på månedskortet tjener jeg fort inn, forteller Helene Thomassen.