Terningkast seks

Søstrene Kristin og Anna Holand trekker fulle hus med sin humoristiske og nære forestilling om psykisk helse. 

 «Kom som du er» er en forestilling om å være god nok, psykisk helse, formidlet gjennom humor, alvor, musikk og teater. Med seg har de Henriette (16), kjent fra TV-serien SyktPerfekt, prest Odd Eidner, bandet Virkelig og dansere fra Pias ballettstudio.
 

- Forstillingen hjelper oss til å føle og tenke om forskjellen mellom å ha det vondt eller godt, om de dårlige og de gode dagene. Jeg er stolt av å kunne presentere «Kom som du er» sa fylkesvaraordfører Arve Knutsen (KrF) da han ønsket publikum velkommen og åpnet forestillingen.
 

- Vi ser at kunsten fungerer godt som døråpner til de sambelagte følelsene. Kunstene er en arena hvor alle følelser er velkommen og verdsatt, og vi ønsker å overføre dette til hverdagssamfunnet sier søstrene Holand.
 

De mener at man ved å gjøre psykisk helse til noe spennende og givende istedet for å gjemme det i skam kan skape et bedre liv for mange.
 

- De unge i dag vokser opp i et komplisert samfunn med mye press og alt for mange vet ikke hvordan de skal takle det
 

Samarbeid

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Holand søstrene og Nordland fylkeskommune. Den er en del av satsningen i forbindelse med «Nullvisjon selvmord» som ble vedtatt av fylkestinget i april 2014.
 

Fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF) er glad for samarbeidet fylkeskommunen har fått i gang med søstrene Kristin og Anna Holand.
 

- Forestillingen tar opp et veldig viktig tema på en fin måte. Psykisk helse er et tema som det er viktig å være åpne omkring og som vi ikke må være redde for å snakke om sier Noresjø.

 

Fant du det du lette etter?