12 000 arbeidsdager for fylkeskommunen

Ansatt i 52 år - Klikk for stort bilde Vivian Eilertsen er en av de med lengst fartstid i Nordland fylkeskommune. Hennes 52 år lange ansettelse ble feiret på Bankgata tannklinikk denne uken der hun fikk tildelt fylkets HR- pris «Rødsildreprisen».

Tilstede var alle hennes gode kollegaer, HR sjef Vigleik Aas, fylkestannhelsesjef Henrik Schmidt og fagsjef Martin Ose Evensen .

 - Det er fantastisk imponerende at Vivan har vært ansatt som tannhelsesekretær i fylket i hele 52 år. Det har skjedd mye innenfor tannhelse de siste femti årene og Vivian har vært med hele veien. Her er det bare å ta av seg hatten og gratulere så mye med en fantastisk innsats. Og selvfølgelig ønske lykke til med en meget velfortjent pensjonisttilværelse sa Schmidt i sin hilsen til Eilertsen.

Det manglet heller ikke på lovord fra hennes kollegaer som betegner Vivian som en omsorgsfull, engasjert og modig kollega som med sitt unge sinn og gode humør bidrar til et godt arbeidsmiljø. 

 

Et annet århundre

Vivian ble fastansatt for 51 år siden. Det skjedde like før hun fylte 16 som klinikkhjelperske i Gildeskål tannrøktdistrikt. Før fastansettelsen hadde hun allerede gått i lære og hatt et vikariat i tannhelsetjenesten i fylket.

- Jeg er heldig som har trivdes i jobben min i alle disse årene. Selv om det selvfølgelig har vært en del merkelige episoder og hendelser opp gjennom årene sier en smilende Eilertsen.

Det mangler ikke på gode historier som forteller noe om forskjellen fra den gang da, og til å jobbe i tannhelse i dag.

Som 18 åring jobbet hun i en periode i Henningsvær. Her måtte hun dele rom med tannlegen og en hund.HR sjef Vigleik Aas overrekker "Rødsildreprisen" 1 - Klikk for stort bildeHR sjef Vigleik Aas overrekker "Rødsildreprisen" 1

- Hunden pleide å stjele tørrfisk som den tok med hjem. Du kan jo selv tenke hvordan det luktet inne på det rommet. Min far var derimot mer skeptisk når han hørte jeg delte rom med tannlegen, for kvinnelige tannleger var ikke så vanlige den gang. Det var hun heldigvis, tannlegen jeg jobbet sammen med, sier Eilertsen.

Jobben som klinikkhjelperske eller som vi i dag kaller det, tannhelsesekretær, har bydd på ulike arbeidsoppgaver gjennom tidene. Vivian har fungert som løpende bud når de som ikke hadde telefon skulle få beskjed om at tannlegetimen deres måtte flyttes. Hun har jevnlig renset spyttsugeren med piperenser og spikket haugevis av kiler som man bruker når man skal legge fylling.

- Det er jo ikke alt man liker i en jobb, men er det noe man må gjøre kan man likegodt bestemme seg for å like det sier Eilertsen.

Fant du det du lette etter?