Folkehelse

Forside2 - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes visjon for folkehelsearbeidet er "Freskt Nordland". Nordland skal være et foregangsfylke i folkehelsearbeid.

Gjennom folkehelseloven har fylkeskommunen fått i ansvar å fremme folkehelse innen de oppgaver og med de virkemidler som fylkeskommunen er tillagt. Fylkeskommunen skal videre understøtte folkehelsearbeidet i kommunene, samt være pådriver for og samordne folkehelsearbeidet i fylket.

Barnas idrettsdag

Onsdag 26. september arrangeres årets største idretts- og friluftsarrangement i Nordland. 45 grunnskoler med nærmere 8000 elever og 1000 lærere gjennomfører da aktivitetsdag ved egen skole.

Presentasjonene til Arne Holte og Aslaug Tveit er delt opp i flere filer grunnet størrelsen på filene.

Fylkesråd Aase Refsnes (SV) under folkehelsekoordinatorsamlingen

I overkant av 60 folkehelsearbeidere er i fylkeshovedstaden for å delta på den årlige folkehelsesamlingen mellom kommunene og Nordland fylkeskommune.

Nye2

Nina Skille og Ronny Olsen er nylig ansatt i etat Kultur, Miljø og Folkehelse, seksjon Folkehelse. De ser frem til spennende oppgaver og nye utfordringer.

Etatsjef
Kari Hege Mortensen