HOLDNINGER ER NØKKELEN! Landskonferanse for fylkesråd for funksjonshemmede 2015

Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland arrangerte Landskonferansen for fylkesråd for funksjonshemmede 19 - 20. august 2015. Foredragene er lagt ut under - det er få som er igjen, men de som mangler kommer fortløpende.

Vil du vite mer, kan du ta kontakt med Nick Williams ndw@nfk.no eller Renate Yeboah renyeb@nfk.no.

EVALUERINGSSKJEMA FINNER DU HER!

Programmet finner du her!

Konferansen er den 19. og 20. august.

Over 125 påmeldte!

Velkommen skal alle være!

Deltakerliste finner du her! (PDF, 503 kB)

Landskonferansen utarbeidet en uttalelse som skal sendes til Barne- og Likestillingsdepartementet. Et   KLADD   kan lastes ned herfra. (PDF, 190 kB) Dette blir endret når den er renskrevet og ekspedert.

Foredragene kan du laste ned fra listen her:

Fylkesordfører Sonja Alice Steen: åpningstale (PDF, 81 kB)

Rådsleder Øivind Mathisen: åpningstale (PDF, 895 kB)

Innlegg ved Statssekretær Kai-Morten Terning (PDF, 4 MB)

Fylkesordførers tale ved markering av 40 års jubileum til rådet (PDF, 76 kB)

Britt Sonja Olaussen ved markering av 40 års jubileum til rådet (PDF, 194 kB)

Rådsleders tale ved markering av 40 års jubileum til rådet (PDF, 746 kB)

Hvordan stimulere til målrettet arbeid med tilrettelegging under kulturarrangemen Ståle Normann og Nick Williams (PDF, 4 MB)

#funkis2014 Ronja Hammernes (PDF, 179 kB)

Fruktungan! - kommer her!

Tanker om ungdomsmedvirkning Benedikte Vivaas Kise (PDF, 2 MB)

Stikkordsmessige referat fra veggavisene som ble laget etter gruppearbeid om kulturarrangement. (PDF, 470 kB)

Stikkordsmessige referat fra gruppearbeid om ungdomsmedvirkning (PDF, 75 kB).

Dette er informasjon som ble lagt ut før konferansen.

Nordland feirer i 2015 40 år med medvirkning ved funksjonshemmede. Dette kommer vi til å markere. Statsråden har dessverre måtte trekke seg fra å bidra til dette, men Statssekretær Kai-Morten Terning kommer i hennes sted.

TEMAET på konferansen blir todelt.
Første deltema blir tilgjengelighet på kulturarrangement. Rådet for likestilling av funksjonshemmede jobber intenst med dette temaet i år og legger frem blant annet resultater fra prosjektet Tilgjengelighet Kultur-Norge. Andre deltema blir medvirkning ved barn og unge. Medvirkningsarenaene våre er dominert av voksne folk. Vi forsøker å se hvordan vi kan inkludere barn og unge i denne delen av Dugnads-Norge.

UTFLUKT

På onssdagskvelden drar vi på tur til kulturstedet Kjerringøy. Kjent fra blant annet filmene Jeg er Dina og Telegrafisten, og som er sentral i Knut Hamsun's verk. Stedet er også gammelt handelssted og var et kraftsenter i Nord Norge. Vi satser på at værgudene er med oss og viser frem Nordland på sitt vakreste. Måltid med havets delikatesser er heldigvis garantert fantastisk uavhengig av værgudene.

Vi kjører tilpasset buss til Kjerringøy - det er en kort fergetur over til øya. Handelsstedet er fredet. Vi samarbeider med museet om å få det så tilgjengelig som mulig. Om det er forhold som vi ikke klarer å ordne opp i vil vi komme tilbake med informasjon om eventuelle utfordringene. Dette er et utearrangement, sånn at regnvær vil by på utfordringer for manuell rullestolbrukere.

BETALING
Som vanlig må deltakere betaler rom og dagpakke selv. Det gjør dere direkte til hotellet. Vi jobber med finansiering, og satser på å få finansiert utflukten til Kjerringøy.

Pris på overnatting på Scandic Havet er kr 1075 i enkeltrom eller kr 620 per person i dobbeltrom.
Pris for dagpakke er kr 575 per dag - altså kr 1150 per person.

Rådet har satt ned følgende gruppe blant medlemmene som skal planlegge konferansen:

• Øivind Mathisen
  • Lise Skotnes
  • Eilif Benjaminsen
  • Ståle Normann

For mer informasjon kontakt rådgiver Nick Williams som er sekretær for gruppen og rådgiver for rådet.

Mobil: 47 81 92 94

Renate Yeboah er nå tilknyttet rådet i forbindelse med Landskonferansen. Hun kan kontaktes på epost
eller på telefon 75650407 eller mobil 48125761.

Renate Yeboah - Klikk for stort bilde

Publisert av Nicholas David Williams. Sist endret 02.09.2015 13:46