Rådet for likestilling av funksjonshemmede

på tur.jpg - Klikk for stort bilde Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland er et rådgivende organ for fylkeskommunen, statlige etater på fylkesnivå, kommuner og andre offentlige instanser og institusjoner.

Velkommen til fylkeskommunale og kommunale medlemmer i rådene for likestilling av menneske med nedsatt funksjonsevne.

For å finne inleggerne til detlakerne må dere klikke på "les mer"

40_årsjubileum.jpg

Under Landskonferansen for funksjonshemmede ble fem gjester spesielt hedret for sin innsats for Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland.

Renate Yeboah

Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland arrangerte Landskonferansen for fylkesråd for funksjonshemmede 19 - 20. august 2015. Foredragene er lagt ut under - det er få som er igjen, men de som mangler kommer fortløpende.

Vil du vite mer, kan du ta kontakt med Nick Williams ndw@nfk.no eller Renate Yeboah renyeb@nfk.no.

EVALUERINGSSKJEMA FINNER DU HER!

Programmet finner du her!

Konferansen er den 19. og 20. august.

Over 125 påmeldte!

Velkommen skal alle være!

Deltakerliste finner du her! (PDF, 503 kB)

Landskonferansen utarbeidet en uttalelse som skal sendes til Barne- og Likestillingsdepartementet. Et   KLADD   kan lastes ned herfra. (PDF, 190 kB) Dette blir endret når den er renskrevet og ekspedert.

Foredragene kan du laste ned fra listen her:

Fylkesordfører Sonja Alice Steen: åpningstale (PDF, 81 kB)

Rådsleder Øivind Mathisen: åpningstale (PDF, 895 kB)

Innlegg ved Statssekretær Kai-Morten Terning (PDF, 4 MB)

Fylkesordførers tale ved markering av 40 års jubileum til rådet (PDF, 76 kB)

Britt Sonja Olaussen ved markering av 40 års jubileum til rådet (PDF, 194 kB)

Rådsleders tale ved markering av 40 års jubileum til rådet (PDF, 746 kB)

Hvordan stimulere til målrettet arbeid med tilrettelegging under kulturarrangemen Ståle Normann og Nick Williams (PDF, 4 MB)

#funkis2014 Ronja Hammernes (PDF, 179 kB)

Fruktungan! - kommer her!

Tanker om ungdomsmedvirkning Benedikte Vivaas Kise (PDF, 2 MB)

Stikkordsmessige referat fra veggavisene som ble laget etter gruppearbeid om kulturarrangement. (PDF, 470 kB)

Stikkordsmessige referat fra gruppearbeid om ungdomsmedvirkning (PDF, 75 kB).

Fylkesmannen i Nordland jobber for å få med ungdomsråd som medvirkere. Det er laget en orientering sammen med ungdomsråd i Helgeland som er levert rådgiver.

Videre har fylkesmann i sin oppfølging av "sjumilssteget" og FN's barnekonvensjon bedt kommunene om å kartlegge diverse forhold for barn og unge. Her er undersøkelsen. Det som er særlig viktig for funksjonshemmede er på s.9.

Rullestol i andre etasje Eidsvollbygning

Årsmelding til Rådet for likestilling av funksjonshemmede 2014 (PDF, 2 MB) ble behandlet og godkjent i Fylkestinget i går den 21. april 2015. Hvis du ikke kan lese PDF filer, ta kontakt med Nick Williams for å avtale hvordan vi kan gjøre årsmelding tilgjengelig for deg.

Bildet på forsiden viser Ståle Normann i sin rullestol i rikssalen på Eidsvollsbygningen. Vi håper at dette betyr at flere vil kunne oppleve flere av våre nasjonale kulturskatter. At Nidarosdomen har fulgt eksemplet understreker dette.

Kjære delegater til Generasjonskonferanse!

Her finner dere presentasjonene og lenker!

Tusen takk for deres kreativitet, engasjement og gode humør. Lykke til med utvikling av frivillieheta i deres kommunale hverdag.

Rådet for likestilling av funksjonshemmede, Fylkeseldrerådet og Ungdommens fylkesting ønsker å evaluere årets konferanse og vi kommer til å sende et spørreskjema til deres epost adresse. Vi ber veldig pent om at dere fylle ut skjemaet. Resultatene og forslag som kommer frem vil bli tatt med i vurderingen av hvilke tilbud fylkets medvirkningsorganene ønsker å tilby i fremtiden.

Geir-Tore  Klæbo
Arbeiderpartiet