Vant næringspris

Linda Lisø fra Dønna fikk overraskt næringsprisen av fylkesrådsleder Tomas Norvoll. - Klikk for stort bildeLinda Lisø fra Dønna fikk overraskt næringsprisen av fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Trond-Erlend Willassen Linda Lisø fra Dønna vant fylkeskommunens næringspris for kvinner. 

Prisen ble delt ut av fylkesrådsleder Tomas Norvoll under fylkestinget i Narvik tidligere i dag.

- Da jeg ble oppringt om at jeg skulle få denne prisen, trodde jeg ikke det var sant. Jeg må få takke både ordføreren i Dønna og min famile som har støttet opp rundt det jeg har gjort, sa Lisø da hun takket for prisen.

I
begrunnelsen for den ærefulle prisen heter det:

"Årets næringsprisvinner har grunnutdanning som sekretær. I tillegg innehar hun en bred kompetanse innen byggprosjektering og har et skarpt øye for estetikk og kvalitet. Prisvinneren behersker flere språk flytende, som fransk, tysk og engelsk, etter å ha bodd og arbeidet i Tyskland og Frankrike i flere år i sin ungdom. Hun har omdømme som en meget god personalleder, med stor arbeidskapasitet og kreativitet. Hennes etableringer har stor betydning for miljø, trivsel og næringsliv både i nærmiljøet Bjørn, Dønna kommune og i regionen. Bedriften, Lisø Teknisk Support AS, leverer sine tjenester på Helgeland, og har en stabil og kompetent arbeidsstokk.

Årets næringsprisvinner overtok bedriften etter faren i 2005. Selskapet ble etablert i 1987 og er et av de eldste bemanningsselskapene på Helgeland. Fra å være en bedrift som foretok reparasjoner på skip under fart, har prisvinneren utviklet bedriften til det den er i dag: En entreprenørbedrift innen prosjektering, bygging, rehabilitering og vedlikehold av boliger og boligkompleks. Firmaet har i dag hovedfokus på utleie av håndverkere og verftsarbeidere, samt import av vinduer og dører. Bedriften sysselsetter per i dag ca 25 årsverk, fordelt på: sveisere, industrimekanikere, snekkere, murere og flisleggere. Bedriften har sine lokaler på Bjørn i Dønna. Dette er en type virksomhet som tradisjonelt ikke har vært drevet av kvinner.

Årets næringsprisvinner har grunnutdanning som sekretær. I tillegg innehar hun en bred kompetanse innen byggprosjektering og har et skarpt øye for estetikk og kvalitet. Prisvinneren behersker flere språk flytende, som fransk, tysk og engelsk, etter å ha bodd og arbeidet i Tyskland og Frankrike i flere år i sin ungdom. Hun har omdømme som en meget god personalleder, med stor arbeidskapasitet og kreativitet. Hennes etableringer har stor betydning for miljø, trivsel og næringsliv både i nærmiljøet Bjørn, Dønna kommune og i regionen. Bedriften, Lisø Teknisk Support AS, leverer sine tjenester på Helgeland, og har en stabil og kompetent arbeidsstokk.

I tillegg ervervet årets næringsprisvinner den gamle og velrenommerte Bjørnskroa på Bjørn i 2012. Den har hun fått renovert og til dels ombygd. I dag driver hun leilighetshotell, turistinformasjon for Dønna kommune og spisestedet Øya Bistro der, samt at bedriften hennes har sitt utstyrslager og kontor i bygget. Øya Bistro har to ansatte i tillegg til at hun selv og ektemannen går inn ved større arrangement og i turistsesongen."

Se opptak av prisutdelingen

Dette er det 10. året Næringsprisen for kvinner i Nordland deles ut. De tidligere vinnerne viser hvilken spennvidde og hvilket mangfold som finnes blant kvinnelige etablerere i Nordland.

Gjennom Næringsprisen for kvinner vil Nordland fylkeskommune framheve kvinnelige etablerere og oppmuntre til entreprenørskap blant kvinner. Målet er at flere kvinner etablerer bedrifter og skaper arbeidsplasser i Nordland. Gjennom utmerkelsen vil Nordland fylkeskommune sette fokus på dyktige kvinner som realiserer drømmer, inspirerer og motiverer andre.

Næringsprisen skal gå til kvinner som gjennom sin bedriftsetablering har utmerket seg som nyskapende, utradisjonelle og spenstige. Bedriften skal være økonomisk solid, bærekraftig og ha hatt positive effekter på samfunnet lokalt eller regionalt.

Prisene består av et kunstverk lagd av regionale kunstnere og en sjekk på kr 30 000,-. Kunstverkene er i år lagd ved glassblåsing, av Henningsvær glass AS.

Publisert av Trond-Erlend Willassen. Sist endret 13.02.2015
Fant du det du lette etter?