- Samferdselskartet desidert viktigst

Dagfinn Olsen - Klikk for stort bildeDagfinn Olsen Thor Wiggo Skille - Det nye samferdselskartet i Nordland har skapt et enormt engasjement hos folk i hele Nordland. Frp mener saken bør utsettes og ikke behandles under fylkestinget i neste uke.

Det sier Dagfinn Olsen, som er gruppeleder for Frp i fylkestinget. Han begrunner partiets standpunkt med at beslutningsgrunnlaget i saken er for tynt.

- Vi mener at flere økonomiske aspekt burde vært tatt med i beslutningen, blant annet om fylkeskommunens anbudsform er den optimale. Vi synes kort og godt at det er så mange usikkerheter knyttet til grunnlaget for arbeidet, at hele saken bør utsettes.

Dagfinn Olsen sier for øvrig han er helt enig i tanken om en revisjon av samferdselssystemet i Nordland.

- Det vil være unaturlig å ikke gjøre en revurdering av det vi har holdt på med i 30 år. Så at et nytt samferdselskart er på sin plass, er det ingen tvil om. Vår kritikk går på prosessen. Vi mener fylkesrådet ikke har kommet i mål med arbeidet sitt ennå. Derfor bør saken utsettes. Det bør være et mål i denne viktige saken at det politiske enigheten er bredest mulig, sier han.


Fylkestingets fjerde samling arrangeres på Thon hotell i Svolvær 9.-11- oktober.

Du finner oversikt over sakene som skal behandles på fylkestingets nettsider

Fant du det du lette etter?