Nordlendingene må skape mer

Nordlandskonferansen - Klikk for stort bilde Nordlandskonferansen 2018: Hvordan skal vi i Nordland skape større verdier ut av ressursene våre?

- Skal vi utvikle Nordlands-samfunnet videre må vi skape større verdier ut av ressursene vi har. Jeg ser fram til interessante innlegg og gode debatter rundt dette svært viktige temaet på Nordlandskonferansen 2018, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Nordlandskonferansen 2018 har fått tittelen «Fra tonn til kroner – økt verdiskaping i nord», og  går av stabelen den 23. – 24. januar på Scandic Havet i Bodø.

Med dette temaet ønsker fylkeskommunen å sette fokus på de mange ressurser landsdelen råder over, men i alt for liten grad har vært gode til å videreforedle og skape økt verdiskaping ut av.

Andre tema på Nordlandskonferansen er: Hvordan kan vi bli bedre til å gripe muligheter når de oppstår, gjerne på tvers av tradisjonelle bransjer og næringer? Hvordan bør vi bruke ressursene for å utvikle Nordlands-samfunnet til beste for befolkningen, de besøkende, næringsliv og miljø?

Til konferansen kommer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og snakker om hvordan skoleverket skal bidra til denne verdiskapingen gjennom kunnskapsformidling. Thorvald Stoltenberg kommer også, men med en litt annen inngang til verdier og verdibegrepet.  Det blir i tillegg innlegg fra både reiseliv- og opplevelsesnæringen, landbruk, fiskeri og industri med fokus på hvordan våre ressurser tas i bruk for økt verdiskapning.

For program og påmelding, se Nordlandskonferansens nettside.

Se fylkesrådsleder Tomas Norvoll ønske velkommen til konferansen:

Fant du det du lette etter?