Miljø

mølle.jpg - Klikk for stort bilde

Vi jobber med å følge opp fylkesplanens mål om miljø og bærekraftig forvaltning av fylkets ressurser.

Vårt arbeidsområdet omfatter fornybar energi, vannforvaltning,klima og miljø og vilt og innlandsfiske. Fylkesplanens arealpolitiske retningslinjer (PDF, 709 kB) står sentralt i vårt arbeid hvor miljø og bærekraftig utvikling er et gjennomgående perspektiv.

horisontal linje - Klikk for stort bilde

Saltstraumen, Bodø - småseifiske, sommernatt, Saltstraumbrua.Naturopplevelse, rekreasjon, turisme, reiseliv.Bru, midnattsol, fiske
(22.05.2018)

Fylkesrådet har fordelt 2 692 280 kr til 9 søknader fra kommuner og friluftsråd i Nordland til tiltak i statlig sikrede friluftsområder.

Elg i skogen, sen vinter
(16.05.2018)

Formålet med tilskuddsordningen er å bidra til å gjennomføre oppgaver og tiltak innenfor den lokale og regionale viltforvaltningen.

vannkraft.jpg
(09.05.2018)

Tre rapporter gir ny kunnskap om energi og vannkraft i Nordland. Hvis du lurer på hvilke ringvirkninger vannkraften gir i Nordland, eller hva forventet utvikling for kraftetterspørsel er i fylket, er dette nettsaken for deg.

Aase Refsnes med barn fra Asphaugen barnehage
(25.04.2018)

Årets første del av miljømillionen er delt ut.

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse
Katrine Erikstad
seksjonsleder plan og miljø