KULTUR - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Vindenes hus (1)

23.-25.- august inviterer fylkeskommunen til samtaler om fremtiden til kunst i det offentlige rom.

Fylkesråd Ingelin Noresjø 1

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland Ingelin Noresjø (KrF) er tydelig på at Nordland Fylkeskommune har satset og fortsatt vil satse på kulturfeltet fremover, både gjennom den Nord-Norske kulturavtalen og andre virkemidler.

Av Théâtre Incliné (Can) i samarbeid med Figurteatret i Nordland.

Fredag 2. juni kl 13 + 18:00
Lørdag 3. juni kl 18:00
På Figurteatret

Av Katma (Nor) i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge og Figurteateret i Nordland.

Onsdag 31. mai kl 10 + 12 + 18:00
Torsdag  1. juni kl 10 + 12 + 18:00
NB! På Meieriet, Leknes

Av Het Houten Huis (Ned) i samarbeid med Oorkaan og Figurteatret i Nordland

Onsdag 31. mai kl 18:00
Torsdag  1. juni kl 12 + 18:00

Av Les Sages Fous (Can) i samarbeid med Figurteatret i Nordland

Mandag 29. mai kl 18:00 (før-premiere)
Torsdag  1. juni kl 11 + 18:00 (Premiere)
På Figurteatret

Nordland fylkeskommune og Ungdommens fylkesting i Nordland har et etablert en pris for årets barne- og ungdomskommune i Nordland. Denne kåringen skal foregå årlig. En jury bestående av representanter fra UNGkultur-avdelingen og Ungdommens fylkesråd vil velge ut en vinnerkommune.  Vinnerkommunen får en gavesjekk på kr 50.000 til bruk rettet mot målgruppen barn og unge. Prisen deles ut på fylkestinget til høsten.

dukke

Figurteatret har invitert 6 norske prosjektskapere til Stamsund. På programmet står en innførings-workshop i den klassiske figurteater-teknikken Bunraku, ledet av veiledere fra nederlandske Ulrike Quade Company.

Geir Ove Bakken (Ap) Finnmark, Ingelin Noresjø (KrF) Nordland, Willy Ørnebakk (Ap) Troms 1

De tre nordnorske fylkene har kommet til enighet om Den nordnorske kulturavtalen for perioden 2018 - 2021.

Aske med GOA på Fira de Tittelles i Lleida mai 2017 - Mobilfoto Geir-Ove Andersen

To priser for beste forestilling til den norsk-franske forestillingen Aske, produsert i Stamsund.

Bjørg Helene Jenssen
Etatsjef Kultur, Miljø og Folkehelse
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse
  •   920 18 404