Kultur

KULTUR - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Faxen

«Kunst og kultur, det er hjertets sunne galskap». Sitatet av forfatteren Tor Åge Bringsværd peker på noe vesentlig: Vi må ha noe å leve for i et samfunn, noe som vekker nysgjerrighet og litt sunn galskap i oss. Noe som holder oss sammen og gir farge til hverdagene, til byene og til stedene vi bor og lever. Kunsten og kulturen har en avgjørende rolle i dette. 

bøker

 


I forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25 års jubileum er det gitt ut ny bok. 

IMG_5903 kopier

Nordland fylkeskommune inviterer alle kulturinteresserte, kommuner, kulturorganisasjoner- og institusjoner og kulturaktører til å komme med forslag til kandidat(er) til Nordland fylkeskommunes kulturpris for 2017.

CHAMBRENOIRE_05Teatergruppa Plexus Polaire legger ut på verdensturne med forestillingen "Chambre Noir".

 

87Hamsunsenteret, KUN i Steigen og Árran Lulesamisk senter inviterer til Markens grøde-symposium to dager til ende.

gildeskål_02

Huset ble funnet da Nordland fylkeskommune denne uken gjorde arkeologiske undersøkelser på Gildeskål kirkested, på oppdrag fra Gildeskål kommune.

IMG_2898 kopier

H.M. Dronning Sonja gjester KaviarFactory 15.juli i forbindelse med den offisielle markeringen av årets utstilling PAINTING OR NOT på KaviarFactory i Henningsvær.

minnesmerke

20.-23. juni var det 75 års minnemarkering av de første jugoslaviske fangene som kom til Nordland under andre verdenskrig. Med på markeringen var en stor delegasjon fra Serbia.

Vindenes hus (1)

23.-25.- august inviterer fylkeskommunen til samtaler om fremtiden til kunst i det offentlige rom.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse
Geir Knutson
Konstituert etatsjef Kultur, Miljø og Folkehelse