Kultur

KULTUR - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Kulturminneforvaltningen har erfaring med at det er en stadig økning i bruken av metalldetektorer. Uavhengig av hensikten med søket, er sjansen absolutt til stede for at metallsøkere kan komme i berøring med arkeologiske gjenstander eller fredete kulturminner.  

Munnkurv

I anledning Grunnlovsjubileet 2014 har Arkiv, Bibliotek og Museum (ABM) ved Nordland fylkeskommune produsert en vandreutstilling som nå skal turnere i Nordland. 

hamsunsenteret3.jpg

- Hamsunsenteret har gjort veldig mye bra, men har også utfordringer å jobbe videre med. 

Klaudia Rajman

 

Sommeren 2012 Kulturminner i Nordland ved Heinz Kusch har etablert kontakt med Universitetet i Torun (Polen), avdeling for konservering og restaurering. På bakgrunn av dette kom fem avgangsstudenter med professor Elzbieta Basiul til Bodø. I løpet av to uker i august 2012 har de jobbet med restaurering av malerier (tapiserier) som befinner seg på Ludvik Filip rommet, ved Nordland kultursenter. En av studentene skal nå presentere prosjektet på en fagkonferanse i Krakow!

Gamle salten - (Bildet er hentet fra heftet "Skipene som bandt kysten sammen - Hurtigruten 1893 - 1980")

2. juli 1893 la D/S «Vesteraalen» ut fra Trondheim i sin første tur nordover i hurtigruten. Dette markerte innledningen på en samferdselsrevolusjon for Nord-Norge, både for passasjerer og gods, men særlig for postforsendelsen fra sør til nord som ble forkortet fra uker til dager.  

tannhelse_moerkved-tannklinikk_test-nywebx600

Arbeidet med fotoarkivet til Bodø/Glimt er i gang. Men prosjektet trenger økonomisk støtte for å ferdigstilles.

Etter at komponisten Fridthjov Anderssens etterlatte arbeider ble avlevert til Arkiv i Nordland, har det stadig dukket opp nye verk eller ukjente varianter. Arkivet etter Anderssen synes i så måte å være ei Sareptas krukke. Seinest under Bodø Internasjonale Orgelfestival, som ble avviklet i uke 17, kom det fram nye komposisjoner.
 

Viking

Bakgrunnen for navnet Hålogaland, som i middelalderen ble brukt om alt norskbygd land nord for Namdalen.

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk,  scenekunst og visuell kunst.

Våre ansatte innenfor kulturområdet i Nordland fylkeskommune er organisatorisk plassert i kultur og miljøavdelingen. Er du usikker på hvor den du er ute etter jobber, bruk søkerfeltet, og du vil finne den du er ute etter.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse
Geir Knutson
Konstituert etatsjef Kultur, Miljø og Folkehelse