KULTUR - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

tannhelse_moerkved-tannklinikk_test-nywebx600

Arbeidet med fotoarkivet til Bodø/Glimt er i gang. Men prosjektet trenger økonomisk støtte for å ferdigstilles.

Etter at komponisten Fridthjov Anderssens etterlatte arbeider ble avlevert til Arkiv i Nordland, har det stadig dukket opp nye verk eller ukjente varianter. Arkivet etter Anderssen synes i så måte å være ei Sareptas krukke. Seinest under Bodø Internasjonale Orgelfestival, som ble avviklet i uke 17, kom det fram nye komposisjoner.

Viking

Bakgrunnen for navnet Hålogaland, som i middelalderen ble brukt om alt norskbygd land nord for Namdalen.

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk,  scenekunst og visuell kunst.

Våre ansatte innenfor kulturområdet i Nordland fylkeskommune er organisatorisk plassert i kultur og miljøavdelingen. Er du usikker på hvor den du er ute etter jobber, bruk søkerfeltet, og du vil finne den du er ute etter.

Bjørg Helene Jenssen
Etatsjef Kultur, Miljø og Folkehelse
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse
  •   920 18 404