Kultur

KULTUR - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Scene 8 satser helhetlig på barn og unge innen kulturfeltet, samt produksjon og formidling av kunst og kultur.

 

 

Er du mellom 15-25 år? Vil du være med UKM Nordlands arrangørteam? 

kamera.jpg

Nordland fylkeskommune har som mål å bidra til å utvikle gode forutsetninger for et sterkt og konkurransekraftig filmmiljø og bidra til økt filmproduksjon i landsdelen. 

Kulturminneforvaltningen har erfaring med at det er en stadig økning i bruken av metalldetektorer. Uavhengig av hensikten med søket, er sjansen absolutt til stede for at metallsøkere kan komme i berøring med arkeologiske gjenstander eller fredete kulturminner.  

Munnkurv

I anledning Grunnlovsjubileet 2014 har Arkiv, Bibliotek og Museum (ABM) ved Nordland fylkeskommune produsert en vandreutstilling som nå skal turnere i Nordland. 

hamsunsenteret3.jpg

- Hamsunsenteret har gjort veldig mye bra, men har også utfordringer å jobbe videre med. 

Klaudia Rajman

 

Sommeren 2012 Kulturminner i Nordland ved Heinz Kusch har etablert kontakt med Universitetet i Torun (Polen), avdeling for konservering og restaurering. På bakgrunn av dette kom fem avgangsstudenter med professor Elzbieta Basiul til Bodø. I løpet av to uker i august 2012 har de jobbet med restaurering av malerier (tapiserier) som befinner seg på Ludvik Filip rommet, ved Nordland kultursenter. En av studentene skal nå presentere prosjektet på en fagkonferanse i Krakow!

Gamle salten - (Bildet er hentet fra heftet "Skipene som bandt kysten sammen - Hurtigruten 1893 - 1980")

2. juli 1893 la D/S «Vesteraalen» ut fra Trondheim i sin første tur nordover i hurtigruten. Dette markerte innledningen på en samferdselsrevolusjon for Nord-Norge, både for passasjerer og gods, men særlig for postforsendelsen fra sør til nord som ble forkortet fra uker til dager.  

Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Bjørg Helene Jenssen
Etatsjef Kultur, Miljø og Folkehelse
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse
  •   920 18 404
Geir Knutson
Nestleder Kultur, Miljø og Folkehelse