Videregående opplæring

Videregående opplæring er den største sektoren i fylkeskommunen og står for omlag 40% av totalbudsjettet.

Nordland fylkeskommunes utdanningstilbud:

I Nordland har vi til en hver tid rundt 9 200 elever, 3 000 lærlinger og lærekandidater og 170 fagskolestudenter.

►  Kontakt utdanningsavdelingen

Nordland fylkeskommune har et aktivt internasjonalt utvekslingsprogram i videregående opplæring.

►  Mobilitet Nordland

Nordland fylkeskommunes tilbud om etter- og videreutdanning for ansatte i videregående opplæring:

►  Videreutdanning for tilsatte i videregående skoler og instruktører i lærebedrifter

To store byggeprosjekter er i planleggingsfasen, samlokalisering av videregående skole i Narvik og i Mosjøen. Her finner du rapportene som utreder alternativene.

horisontal linje - Klikk for stort bilde

Utdanningsnyheter:

Stig Andreassen.JPG

Stig Andreassen fra Narvik fikk tredjeplass i Yrkes-NM 2016. Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen, gratulerer.

Joakim Lundquist Bjørnsund.jpg

Joakim Lindquist Bjørnsund fra Sortland/Bodø tok svenneprøven – og sølvmedalje under Yrkes-NM 2016. Fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen gratulerer.

Medalje til Maiken.JPG

Maiken Bråten fra Rana fikk tredjeplass i Yrkes-NM 2016. Fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen gratulerer.

Nordland fylkeskommune har en personvernerklæring som omhandler hvilke opplysninger som blir registrert om deg.

Les peronvernerkæringen til Nordland fylkeskommune

Deler av Yrkesopplæringsnemnda. Fv. Ole Hjartøy, Tom Vidar Karlsen, Rita Lekang. Foran: Gitte Eliassen.

Flere er formidlet til læreplass i Nordland, sammenliknet med tidligere år.

Telefon

Nedenfor finner du ansatte på Utdanningsavdelingen. Om du vet navnet på den du ønsker å kontakte, men ikke hva vedkommende jobber med, kan du søke etter personen i søkefeltet.

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen

På Helgeland har mange nye små bedrifter tatt inn lærlinger. Men fortsatt står 836 lærlinger uten læreplass i Nordland. Nå frister Nordland fylkeskommune med ekstra penger til lærebedrifter.

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen

Fortsatt står 836 lærlinger uten læreplass i Nordland. Nye lærebedrifter og virksomheter får 50 000 i ekstra stimuleringstilskudd. I tillegg får alle som skriver lærekontrakt før 15. juli 5 000 kroner ekstra for hver lærling.

Hild-Marit Olsen med Samfunnskontrakten

Seks aktører i samfunns- og arbeidslivet i Nordland skrev under en forpliktende samfunnskontrakt for å sikre læreplasser til alle.

Fylkesråd for utdanning i Nordland, Hild-Marit Olsen

Nordland fylkeskommune oppretter vg2-tilbudet brønnteknikk ved Sandnessjøen videregående skole, og tilbyr plasser for halve Norge.