Videregående opplæring

Videregående opplæring er den største sektoren i fylkeskommunen og står for omlag 40% av totalbudsjettet.

Nordland fylkeskommunes utdanningstilbud:

I Nordland har vi til en hver tid rundt 9 200 elever, 3 000 lærlinger og lærekandidater og 170 fagskolestudenter.

►  Kontakt utdanningsavdelingen

Nordland fylkeskommune har et aktivt internasjonalt utvekslingsprogram i videregående opplæring.

►  Mobilitet Nordland

Nordland fylkeskommunes tilbud om etter- og videreutdanning for ansatte i videregående opplæring:

►  Videreutdanning for tilsatte i videregående skoler og instruktører i lærebedrifter

To store byggeprosjekter er i planleggingsfasen, samlokalisering av videregående skole i Narvik og i Mosjøen. Her finner du rapportene som utreder alternativene.

horisontal linje - Klikk for stort bilde

Utdanningsnyheter:

Vi bruker facebook og andrfe sosiale medier som aldri før.

Bare 2 år igjen!

Søker du læreplass, eller er du enda i tvil? Få råd, tips og møt likesinnede på vår facebook side "Lærlinger i Nordland".

Studiespesialisering

En rykende fersk oversikt fra 2010 viser at frafallet i videregående skoler i Nordland er minst ved Knut Hamsun videregående skole.

Fagsvennekompetansebevisutd

Trass i at bare en tredjedel av alle som tok fag-, svennebrev eller kompetansebevis i 2010 møtte til overrekkelsen, var det "stinn" brakke i spisesalen på Rica hotell i Sandnessjøen sist fredag.

Mainstream Norway Steigen fikk opplæringsprisen 2011. Prisen ble delt ut under Nordlandskonferansen 2011.

Nordlandskart-sep-05

Nestleder i yrkesopplæringsnemnda i Nordland, Ole Hjartøy, deler i morgen ut opplæringsprisen 2011.

Ved en feil ble desembernummeret av Opplæringsposten sendt ut med personnummer påført adresselappen.

Økonomistyring beskjært
Gruppa deltar i spillet Utviklingsinvestoren i faget Økonomistyring ved avd. Ørnes, og vant nylig den fylkesvise konkurransen. Vi gratulerer!
Entreprenørskap besøk 040608 Oslo og Akershus

En studiegruppe fra KS Østfold-Akershus besøkte Nordland for å lære fra entreprenørskapssatsingen i fylket. Nordland har fått mye positivt oppmerksomhet etter tildelingen av Entreprenørskapsprisen 2008.

fruktexpressen

Vi erklærer oss veldig fornøyd med det, ikke minst på bakgrunn av at dette er første året vi deltar! Dette var juryens begrunnelse for 3. premien: "Denne ungdomsbedriften er et skoleeksempel på en helhetlig arbeidende bedrift med et utmerket samarbeid med lokalt næringsliv. Ungdomsbedriften treffer en nisje i lokalmarkedet med et produkt som vi alle får for lite av. 3. premien går til Fruktexpressen fra Frydenlund videregående skole, Nordland."