Forsker 024.JPG

Nordland fylkeskommune utlyser FoU-stimuleringsmidler som skal bidra til å mobilisere næringslivet, offentlig sektor og FoU-miljøene i Nordland til økt forskningsaktivitet.

Arve Knutsen

15 av 18 Helgelands-kommuner var representert på dialogkonferansen på Mo i Rana. Det er Arve Knutsen, fylkesråd for næring, godt fornøyd med.

Bård Arntsen

Hvor lite tilført energi går det an å klare seg med i en bolig, uten at det går ut over komforten? Norut Narvik og Kabelvåg firmaet Betong & Entrepenørsenteret AS samarbeider om å konstruere mest mulig energieffektive hus for kaldt klima.

Fylkeskommunens FoU-stimuleringsmidler skal bidra til realiseringen av mål som defineres i fylkesplan for Nordland og i fylkets FoU-strategi.

Herman

Kulturhotellet i nord går videre. Et vellykket VRI-prosjekt ble et betydelig løft. Som et av svært få hoteller er Sortland Hotell nå også blitt med i SkatteFUNN.

Fylkesråd for nærings Arve Knutsen (KrF).

Det skal utvikles ny strategi for arbeid med forskning og utvikling i Nordland. Startskuddet gikk med dialogmøte i Bodø 18. juni.

Forsker

Nordland fylkeskommune ønsker å stimulere til vekst i kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Det er utformet ulike ordninger som FoU-institusjoner og offentlige virksomheter lokalisert i Nordland kan søke på.

Hanne Østerdal

Reiselivet i Nord-Norge vokser mer enn resten av landet. Hva har skjedd? Les Hanne Østerdal sin kronikk om dette under Forskningsdagene 2012.

Full fart med rafting

Å ferdes i RIB gir fart, spenning og ikke minst nærhet til naturen. For å sikre at havraftingen ikke forstyrrer dyre- og fuglelivet har opplevelsesbedriften Seløy Kystferie på Herøy alliert seg med forskere.

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø