Folkehelse

Forside2 - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes visjon for folkehelsearbeidet er "Freskt Nordland". Nordland skal være et foregangsfylke i folkehelsearbeid.

Gjennom folkehelseloven har fylkeskommunen fått i ansvar å fremme folkehelse innen de oppgaver og med de virkemidler som fylkeskommunen er tillagt. Fylkeskommunen skal videre understøtte folkehelsearbeidet i kommunene, samt være pådriver for og samordne folkehelsearbeidet i fylket.

FRIstedet

Om du ikke allerede har meldt inn klassen din, så er det nå åpent for lærerne å melde på klassene i FRI på lærersiden. Koden er sendt i posten til skolen din og er den samme for alle lærerne på din skole.

Klasse på skitur

Her finner du presentasjonene som ble holdt under Aktiv Transportkonferansen i Bodø 8 september 2011. (artikkelen kan ta litt tid å laste)

Robuste barn vokser på trær
Nordlandskonferanse - helsefremmende barnehager arrangeres på Rica Hotel i Bodø 1. og 2. november 2011.
Orientering
I Nordland har 23 anlegg i 13 kommuner fått tilskudd på tilsammen 721.000 kroner. Fordi enkelte fylker hadde større summer ubrukte, fikk blant annet Nordland en større andel i år.

Geir Knutson
Konstituert etatsjef Kultur, Miljø og Folkehelse