Rådet for likestilling av funksjonshemmede

på tur.jpg - Klikk for stort bilde Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland er et rådgivende organ for fylkeskommunen, statlige etater på fylkesnivå, kommuner og andre offentlige instanser og institusjoner.

Handlingsplanen Universell Utforming - Et samfunn for alle ble vedtatt i fylkesting i januar 2014. Her kan du laste ned utskriftsvennlig versjon av planen. Fullstendig versjon med bilder blir lagt ut senere.

Døråpneren 2009

 

Mange av dere som ender opp på denne siden - målrettet eller ikke - vil være medlem i, eller nysgjerrig på hva disse rådene er, hva meningen er, og hvordan de jobber. Buf direktoratet har mye god informasjon. Les mer på deres sider her! 

Alstahaug

Rådet fortsetter sin turne rundt kommunene i fylket. 7. og 8. mai var vi i Alstahaug og Brønnøy. I tillegg til vertskommunene traff vi rådene fra Vega, Vevelstad, Leirfjord, Herøy og Dønna. 

Onsdag 7. og torsdag 8. mai er rådet på turne i Helgeland. De kommunale rådene for likestilling av funksjonshemmede fra Alstahaug, Herøy, Dønna og Leirfjord kommunene er invitert til Sandnessjøen. Vega, Vevelstad, Brønnøy, Sømna, og Bindal er invitert til Brønnøysund.

20. februar møttes Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland sammen med tilsvarende kommunale råd fra Fauske, Saltdal og Sørfold. Dagen etterpå var vi på Innhavet og møtte rådene fra Hamarøy og Steigen. Tysfjord kunne ikke komme, men ble representert av ordføreren.

Driftstilskudd 2014 ble tildelt av rådet i mars. Søkerne har mottatt vedtak. Tilskuddet lyses ut på nytt i januar 2015.

Flyvinge

For å kvalitetssikre reiseregninger og utbetaling av møtegodtgjørelse er det viktig at rådsmedlemmer og andre bruker fylkeskommunens elektroniske reiseregningssystem.

pauseprat

11. og 12. november arrangerte Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland konferanse med dette som tema. 

Hjelp til deg som er medlem i et råd for likestilling av funksjonhemmede.

Vi har tidligere fortalt om at Rådet jobber med å forbedre tilgjengeligheten på festivaler. Det var dermed artig å høre BBC forteller om erfaringer gjort av blinde folk på festival. Du kan laster ned podcast eller høre her. NB Podcasten er tilgjengelig til 15. august

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Geir-Tore  Klæbo
Arbeiderpartiet