Rådet for likestilling av funksjonshemmede

på tur.jpg - Klikk for stort bilde Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland er et rådgivende organ for fylkeskommunen, statlige etater på fylkesnivå, kommuner og andre offentlige instanser og institusjoner.

Rådet arbeider etter den politiske målsetningen om full deltaking og likestilling for funksjonshemmede i samfunnet.

Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland blir oppnevnt av fylkestinget og følger fylkestingets funksjonstid. Nåværende råd er oppnevnt for årene 2012-2016.

Ett av rådets viktigste oppgaver er å ha kontakt med og bistå kommunale råd for funksjonshemmede i fylket. Hvis du er kommunal rådsmedlem og vil vite mer kan du ta kontakt med rådets rådgiver, Nick Williams. Vil du studere litt på egen hånd er dette en bra håndbok!

Rådet har et spesielt fokus på medvirkning ved unge funksjonshemmede og tilgjengelighet på festivaler.

Rådet består av 13 medlemmer og er satt sammen av:

  • Tre fylkestingspolitikere
  • Tre representanter fra fylkeskommunens administrasjon
  • Fem representanter fra funksjonshemmedes organisasjoner derav en som er ungdomsrepresentantFølg oss på Facebook! - Klikk for stort bilde
  • En representant fra Fylkesmannen i Nordland
  • En representant fra KS

Hvert år tildeler rådet driftstilskudd til funksjonshemmedes organisasjoners fylkeslag. Se her for mer informasjon.

Rådet har ansvar for tildeling av Nordland fylkeskommunes tilgjengelighetspris "Døråpneren". Se her for flere detaljer.

Følg oss på Facebook

 

horisontal linje - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

Publisert av Trond-Erlend Willassen. Sist endret 18.01.2017

Handlingsplanen Universell Utforming - Et samfunn for alle ble vedtatt i fylkesting i januar 2014. Her kan du laste ned utskriftsvennlig versjon av planen. Fullstendig versjon med bilder blir lagt ut senere.

Døråpneren 2009

 

Mange av dere som ender opp på denne siden - målrettet eller ikke - vil være medlem i, eller nysgjerrig på hva disse rådene er, hva meningen er, og hvordan de jobber. Buf direktoratet har mye god informasjon. Les mer på deres sider her! 

Alstahaug

Rådet fortsetter sin turne rundt kommunene i fylket. 7. og 8. mai var vi i Alstahaug og Brønnøy. I tillegg til vertskommunene traff vi rådene fra Vega, Vevelstad, Leirfjord, Herøy og Dønna. 

Onsdag 7. og torsdag 8. mai er rådet på turne i Helgeland. De kommunale rådene for likestilling av funksjonshemmede fra Alstahaug, Herøy, Dønna og Leirfjord kommunene er invitert til Sandnessjøen. Vega, Vevelstad, Brønnøy, Sømna, og Bindal er invitert til Brønnøysund.

20. februar møttes Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland sammen med tilsvarende kommunale råd fra Fauske, Saltdal og Sørfold. Dagen etterpå var vi på Innhavet og møtte rådene fra Hamarøy og Steigen. Tysfjord kunne ikke komme, men ble representert av ordføreren.

Driftstilskudd 2014 ble tildelt av rådet i mars. Søkerne har mottatt vedtak. Tilskuddet lyses ut på nytt i januar 2015.

Flyvinge

For å kvalitetssikre reiseregninger og utbetaling av møtegodtgjørelse er det viktig at rådsmedlemmer og andre bruker fylkeskommunens elektroniske reiseregningssystem.

pauseprat

11. og 12. november arrangerte Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland konferanse med dette som tema. 

Hjelp til deg som er medlem i et råd for likestilling av funksjonhemmede.

Vi har tidligere fortalt om at Rådet jobber med å forbedre tilgjengeligheten på festivaler. Det var dermed artig å høre BBC forteller om erfaringer gjort av blinde folk på festival. Du kan laster ned podcast eller høre her. NB Podcasten er tilgjengelig til 15. august

Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Geir-Tore  Klæbo
Arbeiderpartiet