Stille stund

I Nordland tilbys alle ansatte i videregående skole kurs i selvmordsforebygging.

Simon Johnsen, Hild-Marit Olsen og Tom Vidar Karlsen.

Nordland vil innføre læreplass-garanti. Under Nordland fylkestings samling i Svolvær denne uken, gikk en enstemmig utdanningskomité inn for ordningen.

Bjørnar Skjæran, gruppeleder Ap og Tarjei Svalbjørg, ungdommens fylkesråd.

Ungdommens fylkesråd foreslår at staten finansierer vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse – og får Arbeiderpartiet, og forhåpentlig hele fylkestinget med på kravet.

Leder i Yrkesopplæringsnemnda i Nordland, Rita Lekang.

Yrkesopplæringsnemnda ønsker forslag på kandidater til Opplæringsprisen 2018. Frist - 17. november.

Frokost

De videregående skolene i Nordland tilbyr gratis frokost til elevene. Tilbudet skal bidra til å forebygge frafall og fremme god helse. I ny masteroppgave kan man lese hvordan elevene opplever ordningen.
Les saken hos Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.

Bildet er tatt i forbindelse med Strandryddedagen

Alle seks søkere fikk tildelt midler når årets siste del av miljømillionen ble fordelt.

bøker

I forbindelse med Skulpturlandskap Nordlands 25 års jubileum er det gitt ut ny bok.

Hemnes

Bevilger 75 000 kroner til tekno-møteplass som viser vei mot fremtidens lokale arbeidsplasser.

Vestbygd skole i Lødingen kommune 1

- Lokale initiativ bidrar stort til gode holdninger i trafikken, og de kan utgjøre forskjellen på liv og død.

Dagfinn Olsen

- Det nye samferdselskartet i Nordland har skapt et enormt engasjement hos folk i hele Nordland. Frp mener saken bør utsettes og ikke behandles under fylkestinget i neste uke.